Aluminium buizen buigen.

Aluminium buizen kunnen wij buigen tot en met een diameter van 168,3 mm. Bij het buigen van aluminium moet u denken aan verhoogde moeilijkheidsfactoren ten opzichte van staal of roestvaststaal. Het aluminium kent namelijk een natuurlijke veroudering, waardoor het materiaal hard wordt na verloop van tijd. Wanneer het materiaal bij aankoop buigbaar is, kan het dan ook voorkomen dat wanneer de profielen een langere periode in een magazijn hebben gelegen, deze niet meer buigbaar zijn en vervolgens breken of scheuren op het moment dat het gebogen wordt.

Ook bestaan er type legeringen die niet geschikt zijn voor buigwerkzaamheden. Stem dit goed af met uw leverancier, alvorens u het materiaal inkoopt. Vanwege de veroudering voorzien wij niet zelf in aluminium materialen.

Naast deze veroudering is er ook nog het adhesie en cohesie verhaal wat tussen het buiggereedschap en het te buigen materiaal van groot belang is. Het aluminium buigen met een stuk gereedschap wat bij roestvaststaal wordt toegepast is een no go! Stem vooraf goed af met ons wat de mogelijkheden hierin zijn, en of het te buigen ontwerp wel mogelijk is.

Samenvattend:

  • Lever altijd nieuw, buigbaar materiaal toe. Stem dit vooraf goed af met uw leverancier.
  • Wij zullen samen met u kijken welke radius keuze en uitvoerbaarheid mogelijk is.

Wanneer bovenstaande goed afgestemd is kunnen wij u garanderen dat wij de kwaliteit kunnen leveren wat u gewend bent van ons.