BUIZEN BUIGEN

Uw specialist in buigwerk van complexe vormen van buigbare materialen

Offerte aanvragen

Buigen

Wij hebben een groot machinepark met cnc gestuurde machines. Wij buigen koud. De consistentie van het materiaal blijft hierdoor intact. Wij buigen iedere buis zo vaak en zo nauwkeurig als u maar wilt. Zowel short als long radius. Veel naadloze buizen (koolstofstaal en rvs) zijn op voorraad. We kunnen dus zeer snel leveren. Ook zijn wij specialist in het buigen van U-buizen/hairpins die voornamelijk worden gebruikt in warmtewisselaars en condensors. Tebunus Tube Bending buigt de moeilijkste vormen met de grootste nauwkeurigheid in buizen van Ø2,5 – Ø114,3 mm en in aluminium tot en met Ø168,3 mm

Gebogen metaal

Afkorten

Met ons uitgebreide machinepark, waaronder een geavanceerde volautomatische zaagmachine, kunnen wij lengten tot maximaal 10.000 mm met een diameter van 10 – 88,9 mm afkorten. Hierbij is het ontbramen geïntegreerd. Wat de totale zaagtijd verkort. Dat scheelt u in levertijd en kosten. Wij zagen op twee wijzen

 • Lintzaag – Bij het zagen met een lintzaag wordt gewerkt met een doorlopend lint van enkele meters lang. Het lint snijdt één kant op. Doordat het doorloopt, hoeft het niet te worden teruggehaald. Het lint wordt gelijkmatig belast, waardoor de slijtage ook gelijkmatig is en de levensduur hoog.
 • Cirkelzaag – Bij het zagen met een cirkelzaag wordt gebruik gemaakt van een schijf met rondom zaagtanden. Net als bij een lintzaag is er sprake van een doorlopende snijbeweging met de bijbehorende gelijkmatige belasting en de gelijkmatige slijtage. Een verschil met de lintzaag is dat een cirkelzaag stabieler is.

Ontbramen

Wij kunnen volautomatisch en handmatig producten ontbramen. Een braam is een scherpe opstaande rand die aan een werkstuk ontstaat door een koude metaalbewerking, zoals stansen, ponsen of zagen. Het wegwerken van bramen heet ‘ontbramen’. De manier van ontbramen wordt bepaald door de vorm van het werkstuk en de aard van het materiaal.

Overstempelen of hermerken

Wij zijn bevoegd om materialen op eigen locatie te herwaarmerken (overstempelen of hermerken). Met het hermerken van materialen met 3.1 of 3.2 certificaat (EN 10204:2004) bieden wij u de optimale identificeerbaarheid. Van individuele producten kunnen wij traceren uit welke materialen zij bestaan. Met overstempelen verstrekken en beheren wij bovendien systematisch bijbehorende documentatie en certificaten. Een merk is een bepaalde reeks cijfers en letters of afbeelding op een product of materiaal die aangeeft waar het vandaan komt. Wanneer deze markering is weggevallen of vervaagd, kunnen wij deze opnieuw aanbrengen, zodat de traceerbaarheid gewaarborgd blijft.

Zie hier ons Certificaat.

Verspaning

Wij fabriceren en beheren onze buiggereedschappen in eigen beheer. Op nagenoeg alle productietechnische vragen hebben wij een antwoord:

 • Freesmachine – Voor materialen zoals staal, aluminium, kunststof en hout. Denk aan: sleuven, gaten, eilanden en kamers.
 • Draaibank – Voor cilindervormige werkstukken. Bij de draaibank staat het snij gereedschap (draaibeitel) stil, terwijl het werkstuk beweegt (draait).
 • Kotteren – Kotteren is een vorm van draaien waarbij het product stilstaat en het gereedschap draait. We kunnen langskotteren en vlakkotteren.

Jarenlange ervaring Automatisering en robotisering

Laskanten

Wij voeren laskanten uit volgens de norm ASME B16.25 (Weld Preparation).

Afpersen

Met een afpersunit brengen wij in de buis een vloeistof onder hoge druk. Als een product lekkage vertoont, zien we dat aan druppel- of fonteinvorming.

Penetrant onderzoek (dye penetrant)

Wij hebben gecertificeerde medewerkers voor dye penetrant onderzoek. Het penetrant wordt aangebracht op het gereinigde oppervlak. Penetrant onderzoek is een niet-destructief onderzoek, meestal gebruikt om scheuren te detecteren. Het kan ook gebruikt worden wanneer magnetisch onderzoek te moeilijk is om toe te passen. Werkwijze:

 • Reiniging van het oppervlak van vuil, verf, olie, vet en roest. Dit kan mechanisch (schuren) en chemisch;
 • Penetrant aanbrengen. Het penetrant heeft 10 tot 30 minuten nodig om in de scheuren te dringen.
 • Teveel aan Penetrant verwijderen;
 • Aanbrengen van een ontwikkelaar die het Penetrant dat in de scheuren was gedrongen eruit trekt.
 • Gekleurde vlekken duiden de positie en de vorm van de scheuren aan;
 • Inspectie van het testoppervlak. Direct na het aanbrengen van de ontwikkelaar, en een tweede keer na 15 minuten;
 • Reiniging van het monster.

Spanningarm en oplossend gloeien

Spanningen of onregelmatigheden in een stuk metaal verwijderen wij probleemloos door middel van gloeien in een oven. Het metaal wordt in een speciale gasoven verhit. Door de hoge temperatuur wordt het metaal minder bros en kan het beter bewerkt worden.

Gloeien

Ontvetten en reinigen

Wij verwijderen verontreinigingen die bestaan uit oliën, vetten en los vuil van producten en materialen. Dat doen we onder andere met een speciale industriële wasmachine.

Verpakken

Wij verpakken de producten vanwege de volgende drie functies:

 1. Bescherming van producten tegen bijvoorbeeld stof, vocht en bacteriën.
 2. Het bijeenhouden van producten die een eenheid vormen, bijvoorbeeld voor transport.
 3. Het delen van productinformatie.

Wij verpakken uw producten in:

 • Zeewaardige houten kisten
 • Stalen rekken, eventueel met kunststof beschermd
 • Houten latten/ balken, eventueel gecombineerd met plastic folie
 • Pallets voorzien van palletranden
 • Kartonnen dozen

Verpakken en verzenden

Onze klanten en partners

Wij leveren alleen producten die aan alle eisen en klantverwachtingen. Ons afkeurpercentage is extreem laag. Wij testen altijd onze eindproducten.

Direct contact

Tijdens kantooruren nemen wij binnen 2 uren contact met u op.