Geschiedenis Tebunus

Hoe het allemaal begon

Tebunus werd opgericht begin januari 1972 door Hendrik Jan Nusselder. De naam Tebunus staat dan ook voor TEchnisch BUreau NUSselder. Oorspronkelijk bestonden de activiteiten uit handel in onderdelen voor machines t.b.v. de rubber- en kunststof verwerkende industrie. Er waren diverse vertegenwoordigingen van buitenlandse bedrijven. Enige jaren later werd het bedrijf uitgebreid met de montage en onderhoud van deze machinerieën. Tevens werden er toen diverse verspanende machines aangeschaft en vonden er ook werkzaamheden plaats voor “Offshore activiteiten” (draaien van schroefdraden aan boorpijpen en het maken van nieuwe onderdelen). In de tachtiger jaren werd ook nog een rubberfabriek (Tebrub) in Heerlen overgenomen. Inmiddels zijn wij met genoemde activiteiten al enige tijd gestopt.

In 1978 kwam Etienne Genefaas in het bedrijf werken en mede dankzij hem werd op 1 maart 1985 dochteronderneming Tebunus Tube Bending B.V. opgericht. Eigenlijk ontstaan vanuit het faillissement van een ander buigbedrijf. Daar dit voor de Tebunus groep een totaal nieuwe activiteit was, waren de beginjaren zwaar. Er werden langzamerhand wat opdrachten uitgevoerd, maar de meeste tijd werd besteed aan de revisie van de aangeschafte buigmachines en het aanmaken van de benodigde buiggereedschappen. Vanaf de begin negentiger jaren vond er echter een ommezwaai plaats. Als eerste werd onze eerste nieuwe buigmachine aangeschaft welke onze buigcapaciteit verhoogde van diameter ø 60,3 mm naar 114,3 mm. De eerste grote opdracht (Shell) werd binnengehaald en TTB werd hierdoor als buigbedrijf op de kaart gezet. In 1995 heeft Etienne Genefaas samen met Dirk Pool het bedrijf van de inmiddels overleden heer Nusselder overgenomen. In 2003 werd Etienne enig aandeelhouder.

Een paar jaar later is Tebunus, mede door de vraag vanuit de Nederlandse apparaten- en ketelbouw, aangevangen met de handel en op voorraad houden van de warmtewisselaar buis. In 2018 heeft Etienne Genefaas het stokje overgedragen aan zijn dochter Mieke Genefaas.

Geschiedenis Tebunus
Inmiddels zijn Tebunus Tube Bending en Tebunus Tube Trading uitgegroeid tot toonaangevende bedrijven voor de toelevering van buigwerk en materialen voor vele takken van industrie. Met een zeer modern en uitgebreid machinepark en hoge kennis in huis wordt er voor bijna alle buigvraagstukken een oplossing gevonden.

Categorieën

Dit zeggen onze klanten over ons

Lekkerkerker

“Het is erg prettig om met Tebunus te werken. Aanvraag, offerte, bestelling, orderbevestiging en levering verlopen altijd soepel”

Tol Plaatwerk

“Tebunus heeft kennis van zaken, en reageren snel indien nodig.”

DHR. PANNEKEET, Tol plaatwerk
Koninklijke de vries scheepsbouw

“Tebunus levert altijd kwaliteit, heeft een ruim assortiment en een vriendelijke bediening.”

Koninklijke de vries scheepsbouw

“Erg klantvriendelijke benadering. Wij hebben geen problemen gehad met leveringen en als iets niet mogelijk is dan wordt er meegedacht over een oplossing.”

Stork

“Zeer degelijke leverancier.”

DHR. D'HONT, Stork
Newes

“Tebunus is een betrouwbare firma met een scherpe prijs en levert kwaliteit.”

DHR. BUHRS, Newes

onze klanten en partners

Onafhankelijk onderzoek toont aan: Onze klanten bevelen ons bovengemiddeld aan in hun netwerk. Daar zijn we trots op.

Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen?

Binnen 1 dag en geheel vrijblijvend

  Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op. Met een (*) is een verplicht veld

  aanhef (*)
  meneermevrouw

  Telefoon

  Organisatie (*)

  In welke sector bent u werkzaam?

  Vult u onderstaande velden zo veel mogelijk in

  Dienst

  Eenheden

  Buis diameter (max Ø114.3)

  Radius (max 500mm)

  Wanddikte (mm)

  Wilt u een tekening meesturen?