Milieubewust verpakken voor een schonere samenleving

Steeds meer bedrijven maken gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, welke gelukkig ook steeds beter betaal- en beschikbaar zijn.
Duurzaam verpakken draagt namelijk niet alleen bij aan een schonere wereld, maar zorgt ook voor een vermindering van de kosten als het gaat om het afvoer van deze sterk groeiende afvalberg aan verpakkingsmiddelen.

Wij merken dat de afvalhoop aan verpakkingsmiddelen dan ook steeds groter en groter aan het worden is en zijn met onze klanten en toeleveranciers aan het kijken of dit te reduceren is. Zo hebben wij al vele klanten die voorgezaagde materialen in beschermende rekken of kunststof kratten aanleveren. Welke wij dan ook weer kunnen gebruiken als retour verpakking voor de gebogen onderdelen.

Ook recyclen wij de kisten waar de rechte warmtewisselaar buizen, welke vanuit de gehele wereld geïmporteerd worden. Deels worden deze afgevoerd naar een sociale werkplaats, waar dan weer bruikbare producten van gemaakt worden. Ook gebruiken we deze kisten om de wat kwetsbare producten mee te verpakken.
Het kost vaak net iets meer aan inspanning dan wanneer je nieuwe verse verpakkingsmaterialen uit het schap haalt, maar het is beter voor het milieu en de medewerkers bij Tebunus nemen deze extra moeite dan ook graag.

Bestellingen die binnen komen met koeriers of andere transporteurs worden uitgepakt en alle bruikbare verpakkingen worden intern naar onze logistieke afdeling gebracht, welke deze dan weer hergebruikt voor onze buigdelen van klein tot groot.
Naast dat wij intern bezig zijn met de manier van verpakken. Willen wij dit ook uitdragen naar onze externe partners en klanten.

Daarom een aantal tips:

Herbruikbare verpakkingsmaterialen gebruiken

Gebruik verpakkingsmaterialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn. Dit helpt bij het verminderen van verspilling en het voorkomen van onnodige aanschaf van producten.

  • Gebruik minimale verpakkingen – Omarm eenvoud en creativiteit en denk er eens twee keer over na hoe het te verpakken. Minimale verpakking helpt bij het verminderen van materiaalgebruik, wat op zijn beurt weer leidt tot lagere productkosten.
  • Gebruik duurzame grondstoffen – Maak bijvoorbeeld gebruik van duurzame bossen om het hout te verkrijgen dat nodig is voor de productie van karton of papier. Of kies voor alternatieve duurzame grondstoffen zoals katoen en nieuwe synthetische vezels.
  • Personeel inlichten en trainen – Het informeren en trainen van uw personeel kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van verpakkingsafval. Wees op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • Probeer zo efficiënt en compact mogelijk te verpakken – Hoe compacter en efficiënter men verpakt. Hoe minder ruimte in de vrachtauto wordt ingenomen. Zo past er meer er in een vrachtauto. Conclusie hoe meer geladen kan worden, hoe minder vrachtauto’s, hoe minder uitstoot, hoe beter voor het milieu.
  • Toelevering in minimale verpakking – Begin bij de bron. Wanneer het bij de start al mis gaat hebben we er aan het eind alleen maar last van. Bedenk bij aanvang hoe iets te verpakken.

Wij bij Tebunus zijn het er dan ook over eens dat wij samen met u ook ons steentje bij kunnen dragen aan een schonere milieu & samenleving.