Een uitgebreid eigen buig-machinepark.

Tebunus heeft een groot machinepark met CNC (computer numerical control – volledig geautomatiseerd) gestuurde doornbuigmachines van het merk Schwarze Robitec. Vanwege het feit dat er koud wordt gebogen, blijft de consistentie van het materiaal intact. Met de zeven buigmachines kan Tebunus Tube Bending de moeilijkste vormen buigen met de grootste nauwkeurigheid in buizen van Ø2,5 – Ø114,3 mm en in aluminium tot en met Ø168,3 mm. De kleinst mogelijk te buigen bocht heeft de radius die zo groot is als de diameter van de pijp. Ook de longradius lasbochtmaat kan door ons in diverse pijpdiameters gebogen worden. Verder heeft een machine een optreklengte van 13 meter, en kunnen we met onze buigmachines zelfs buizen van 22 meter lang buigen.

Wij buigen verschillende metalen zoals staal, RVS, aluminium, koper, messing, duplex en titanium. Niet alleen de standaard holle buis kunnen wij verwerken, ook vierkante, rechthoekige, ovale, platte en alle andere soorten profielen kunnen wij buigen.
Medio 2019 wordt een nieuwe telg van de familie verwacht; de CNC40. Dit is een mooie aanvulling op de huidige buigmachine familie, zodat er nog efficiënter en sneller geproduceerd kan worden.

Tebunus - Altijd scherpe prijs