Tebunus is een erkend leerbedrijf.

7 april 2015 - Mijn naam is Steven van Tunen, 21 jaar en 3e jaars HBO student.
 Ik doe de opleiding Engineering, Design and Innovation op de HVA in Amsterdam en ik heb stage gelopen bij Tebunus Tube Bending. Een kort verhaal over mijn ervaringen en werkzaamheden vertellen meer over mij en TTB. Bij Tebunus is er ruimte om jezelf te ontwikkelen. Tijdens mijn stageperiode van vijf maanden heb ik twee projecten begeleid waarbij ik alle plannen heb gemaakt en beslissingen heb genomen. Samen met mijn stagebegeleider en mijn team hebben we prachtige resultaten geboekt waardoor Tebunus nog meer voor klanten kan betekenen.


Het project ‘buigen vanaf rol’ was een uitdagend project waarbij we een operationeel systeem hebben ontwikkeld dat vanaf een liggende koperen rol direct kan buigen. Hierbij kwamen veel berekeningen en knelpunten bij kijken die we met het hele team hebben opgelost. Als projectleider heb ik alles in goede banen geleid. Daarnaast onderzoek gedaan, testen opgezet en gerapporteerd.

Naast het project buigen vanaf rol heb ik een ontwikkelproces geleid van een idee waarmee we extreem dunne buizen kunnen buigen. Op dit moment zitten we volop in de testfase. Na deze fase hopen we een opstelling te kunnen maken zodat dit proces ook gebruikt kan worden voor de productie.

Mijn stage periode heb als zeer leerzaam ervaren en was voor mij de ultieme kans om veel theorieën in de praktijk toe te passen.
Tebunus is een ideale stageplaats die aansluit bij mijn HBO opleiding, doordat het een omgeving is waar iedereen openstaat voor verbetering en nieuwe ideeën.
Door deze openheid en gastvrijheid kan ik Tebunus als stage plaats bijzonder aanbevelen.
Graag wil ik de directie met namen Frank Tuin en alle medewerkers van Tebunus hartelijk bedanken voor de goede samenwerking.